Overige produkten

Voegpasta.

Voegpasta is een produkt dat met de hand op plastic muurplaten van alle merken aangebracht kan worden. Door het gebruik van dit produkt komen de voegen in de muurplaat beter naar voren. Voegpasta kan ook gebruikt worden voor het dichten van kieren en het egaliseren van oppervlakten  Het is een produkt op waterbasis. Als het is uitgehard kan het makkelijk geschuurd worden en eventueel geverfd.

Flexlijm.

De flexlijm van Anita Decor is een speciaal voor de modelbouw ontwikkelde lijm, die na drogen altijd wat flexibel blijft. De lijm kan op dezelfde manier gebruikt worden als houtlijm; het is met water te verdunnen. Het verdient aanbeveling deze lijm te gebruiken als het verlijmde materiaal enigszins flexibel moet blijven, zoals bijvoorbeeld bij het maken van bomen. Ook als materiaal mogelijk later weer verwijderd moet worden is bijvoorbeeld met flexlijm aangebrachte ballast zonder gebruik van water makkelijk te verwijderen. Bij het gebruik van geluidsdempende railbedding wordt met deze lijm het geluidsdempende effect versterkt.

De lijm is geschikt voor het verlijmen van rails en in verdunde vorm (1:5) is de lijm ook geschikt voor het aanbrengen van ballast en strooisel. Ook bij het maken van bomen kunt u deze lijm gebruiken. 

Ballast.

Wij hebben verschillende soorten ballast of schotter in ons assortiment. Deze ballast is in verschillende maten verkrijgbaar, geschikt voor de schalen 0 tot Z.

De ballast kan het beste gelijmd worden met verdunde Anita Decor Flexlijm of houtlijm. De verdunning moet ongeveer 1:5 zijn voor het beste resultaat, Na het opdrogen het te veel goed opzuigen, om schade aan het rollend materieel te voorkomen.

Tip: voor het verlijmen van de ballast moet deze eerst bevochtigd worden met water met daarin een beetje afwasmiddel om de oppervlaktespanning te breken en de lijm goed te laten vloeien. Gebruik hiervoor een plantenspuit.

Roestverf.

Om een roestig uiterlijk van de rails te creëren hebben wij acryl roestverf in ons assortiment. U kunt kiezen uit de kleuren roest donker en roest licht.

Ook maken wij modules en banen op bestelling.

img0847.jpg

img0848.jpg

img0849.jpg

img0850.jpg