Bomen

Anita Decor is in de modelbouwwereld bekend om haar bomen. Deze bomen worden allemaal met de hand gemaakt en komen levensecht over. Geen twee bomen zijn precies hetzelfde.

In het standaardassortiment zijn verschillende bomen opgenomen in standaardverpakkingen. Deze bomen kunnen ook in elk gewenst aantal geleverd worden. In onze webwinkel zijn alleen de standaard bomenpakketten verkrijgbaar.

Bomen, die niet in het standaardassortiment zijn opgenomen, kunnen op verzoek speciaal naar wens van de klant gemaakt worden, voor alle schaalgroottes en boomsoorten.

Omdat de bomen handgemaakt worden kan er een langere levertijd zijn. De prijs is afhankelijk van het aantal en de soort bomen. Om die reden zijn de bomen, die niet in het standaardpakket zijn opgenomen, niet via het internet te bestellen, maar uitsluitend telefonisch op het telefoonnummer, dat op de introductiepagina staat. Er kunnen op deze manier, indien nodig, afspraken gemaakt worden over levertijd en prijs. 

Hieronder enkele voorbeelden uit ons assortiment.

Serie AD 8000, dennen

img0035.jpg

Serie 7500, loofbomen

img0246.jpg

img0250.jpg

Ook maken wij speciale bomen op bestelling, hieronder een voorbeeld

img0840.jpg

Hieronder een voorbeeld gemaakt met onze nieuwe mediterrane lijn.

img0468.jpg

Hieronder een tweetal voorbeelden van de Speyerbaan (in aanbouw), waarop onze bomen goed tot hun recht komen.

p1010300.jpg

p1010302.jpg

 

Zeeschuim.

Zeeschuim is een natuurprodukt. Door de natuurlijke structuur is het uitermate geschikt voor het maken van loofbomen. Takjes zeeschuim zijn direct ook te gebruiken voor kleinere struikachtige bomen. Door het zeeschuim op takken te lijmen ontstaan grotere bomen.

De stammen voor de bomen kunnen van verschiillende materialen gemaakt worden, zoals takken, plastic of koperdraad. De door u gemaakte stammen kunt u met schorspasta te behandelen voor een nog realistischer effect. Nadat u het zeeschuim heeft aangebracht moet u de bomen met vlokken bestrooien. Wij raden u aan AD 74 of AD 75 te gebruiken.

Voor het verlijmen van zeeschuim is het noodzakelijk dat u een lijm gebruikt die flexibel blijft, omdat anders bij aanraking het zeeschuim zal breken. Flexibel blijvende lijmen zijn onder meer Anita Decor Flexlijm en spuitlijm van Bison. deze laatste is in de hobbywinkel verkrijgbaar.

Tip: Als u zeeschuim op stammen lijmt, gebruik dan niet te veel, omdat de boom anders na bestrooien te dicht wordt. Hier geldt: "less is more".

Schorspasta.

Schorspasta is een produkt, speciaal ontwikkeld voor het maken van een boomschorseffect op boomstammen. Het kan met een kwast op elke willekeurige ondergrond worden aangebracht, zoals op boomstammen van draad, rondhout of zeeschuim. Gedroogd lijkt de structuur op boomschors dat naar behoefte geverfd kan worden. Schorspasta blijft na drogen wat flexibel waardoor de kans op beschadiging afneemt. Schorspasta kan ook gebruikt worden voor het maken van onverharde landwegen en paden. 

© 2009 - 2024 Anita Decor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel